Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Γεννέσιο της Θεοτόκου : Παναγία Γουμερά Μακρυνίτσα Σερρών 7,8-9-2009

Το Γεννέσιο της Θεοτόκου Παναγία Γουμερά, Μακρυνίτσα Σερρών Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Παναγίας Γουμερά στη Μακρυνίτσα Σερρών στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου για να τιμήσουμε το Γενέσιο της Θεοτόκου. Το πρόγραμμα της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε με το Πανυγηρικό Εσπερινό στις 6.30 μ.μ. και συνεχίστηκε με την περιφορά της εικόνας. Παρά τις αντίξοες συνθήκες πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συναυλία, αφού προηγήθηκε η ομιλία της κυρίας Αποστολίδου Κωνσταντίνας Λυκειάρχου-φιλολόγου. Στη συνέχεια δόθηκε η συναυλία με τη συμμετοχή των παρακάτω καλλιτεχνών:


Λαζαρίδου Ελένη απαγγελία Ζημπιλιάδης Στέλιος τραγούδι Πιπερίδης Δημήτρης λύρα Ξενίδης Κώστας τραγούδι Γαργαϊτίδης Μάκης λύρα Γκόσιος Γιάννης τραγούδι Ελένη Σαμανίδου τραγούδι Οδυσσέας Σαμανίδης λύρα Τσιφτελίδης Γιώργος λύρα τραγούδι Μπουλουκάς Γιάννης λύρα τραγούδι Στάθης Κατής νταούλι Ζαραφίδης Χρήστος νταούλι.


Στο τέλος παρουσιάστηκε μία εξαιρετική χορευτική παράσταση 100 χορευτών από τα συμμετέχοντα χορευτικά σωματεία κυρίως του Νομού Σερρών. Αποδόθηκαν αναμνηστικά στους συλλόγους, τους καλλιτέχνες και του χορευτές και παρά το κρύο και την βροχή η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα όμορφη, όπως άλλωστε και το καταπληκτικό τοπίο της Μονής.




Καρακασίδης Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια: